norafrom.blogg.se

och så det här med skolan

Kategori: nora

Vill verkligen inte tråka ut er med skolan men alltså, på riktigt. Hade jag kunnat (ja, jag vet att det är fullt möjligt, men kanske inte smartaste idén) så skulle jag inte tvekat en sekund på att hoppa av gymnasiet. Känner bara att jag är så klar med alla läxor, inlämningar och prov som har hemsökt oss alla i så många år, men tydligen är inte plågeriet klart ännu... Känns dock som att allt går aningens lättare nu med allt nytt i gymnasiet och att man iallafall kunde välja att komma in i nya skolan med ett leende på läpparna och hungra efter ny kunskap, hahaha. Inte mitt fall.

Sen är jag vid eftertänksamhet helt fel person att klaga. Jag gör så minimalt lite jag bara kan slippa undan med i skolan och pluggar nog i genomsnitt en timme inför stora prov, annars ingenting utöver det. Läser igenom någonting här och där som jag tycker att jag har koll på men egentligen inte har en aning om vad det är, så ni som verkligen gör skolan som man ska, eloge till er!! Förstår inte hur ni klarar det...
Men på något sätt så fasnar ändå det jag hör på lektionerna och jag har med några snittsar här och där klarat mig genom grundskolan och alla ämnen ser ljusa ut även nu i höst förutom spanskan som bokstavligt talat är helt kolsvart. Och jag hade helt klart pluggat i det ömnet från början om jag då visste att konsekvenserna blev att sluta halv sex på måndagar för att gå på språkstuga efter skolan. Onödigt. 
 
En del av mig skriker sabbatsår och för en gångs skull få göra något annat medans den andra delen bara vill bli klar med det här så att man kan gå vidare till den riktiga livet och vara åtminstonde lite förberedd, det kan nog en naiv 16-åring som jag behöva. Hade jag ingen som lät mig ställas inför verkligheten vet jag inte riktigt hur jag skulle klara mig, haha. Men bra är det iallafall att jag går i en så mysig skola där jag verkligen trivs och har lärare jag tycker om, i dem flesta ämnena. Och mina prestationer speglas ofta av mitt tycke om lärarna, och där lämnar vi ämnet innan det går över i personliga angrepp!